UFO v Teplicích? Lidé spatřili něco podivného!

Ilustrační foto

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. července 2019 13:45

Severočeské Teplice se v tomto týdnu probudily do nádherného dne, na obloze ovšem obyvatele zaskočil zvláštní úkaz, který tvarem připomínal UFO. Celá událost má poměrně zajímavé vysvětlení.

Rozmary počasí umí být uprostřed léta pěkně otravné, vezměme si třeba očekáváné silné bouřky, které mají o tomto víkendu zasáhnout i sever Čech. Tamní obyvatelé byli ovšem v tomto týdnu svědky něčeho docela jiného, co by se dalo označit spíš za bizarní úkaz.

Pozoruhodnou věc mohli v úterních ranních hodinách pozorovat obyvatelé Teplic. Na azurově modré obloze nad nimi se objevil zvláštní mrak, který vzdáleně připomínal létající talíř. Senzaci ale brzy zatrhli tipec meteorologové, kteří pozoruhodný jev vysvětlili.

„Je to altocumulus, který tvoří řadu podob. Právě zachycená podoba je tzv. čočkovitý tvar, latinsky lenticularis,“ vysvětlila TN.cz mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu Martina Součková. Dodala však, že podobná oblaka běžně vznikají spíš v odpoledních hodinách, a to ve výškách 2-6 kilometrů.

Přesto podivný mrak, který se pohyboval směrem od německých hranic a dal se pozorovat i z Ústí nad Labem nebo Bíliny, vyvolal zajímavé reakce. „Už jsou tady!“ utahovali si místní z možné invaze mimozemšťanů na naši planetu.

Témata: Teplice UFO Počasí