PEKLO NA DÁLNICÍCH! Evropa se připravuje na nejhorší letní víkend!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. července 2019 21:45

Mnozí milovníci moře a letních dovolených mají svou výpravu do Chorvatska nebo Itálie již za sebou. Na řadu lidí ale výprava na jih Evropy teprve čeká. Většina lidí volí dopravu autem, v tom případě je však potřeba opevnit se trpělivostí, jelikož o víkendu jsou očekávány masivní kolony.

V některých částech Německa totiž začínají o tomto víkendu letní prázdniny, což pro řadu rodin znamená nabalit auto a vyrazit k jižním mořím.

Pro dálnice to však není úplně dobrá zpráva. Cesty jsou náporem dovolenkářů tak zahlcené, že se očekávají dlouhé kolony.

Vzhledem k prázdninovému období v Bavorsku před nebezpečím kolon varuje německý autoklub ADAC. Kolony mohou vznikat nejen v Německu, ale i na všech hlavních tazích vedoucích k chorvatskému, francouzskému nebo italskému pobřeží.

Odbornící varují zejména před projížděním lokalit Brenner a Fern, oblast Inntalu, a také pohoří Karavanky.

Na hraničních přechodech Suben (A 3 Linz - Passau), Walserberg (A 8 Salzburg - Mnichov) a Kiefersfelden (A 93 Kufstein - Rosenheim) se dají očekávat fronty, řidiči by tak měli počítat s delší jízdní dobou.

Aby toho nebylo málo, dopravní komplikace hrozí i na trase Mannheim - Heidelberg - Speyer, v Hockenheimu se totiž chystají závody Formule 1.

Autoklub ADAC rovněž varuje před snahami objíždět ucpané dálnice. Lokální cesty totiž na dopravu nejsou uzpůsobeny a hrozí jejich totální zablokování. Pokud tedy kolona není delší než 10 kilometrů, nedoporučuje se z dálnice sjíždět.

Témata: Dálnice Silnice dovolená cestování