Na pražském nádraží nedobrzdil vlak! Několik zraněných

Praha, hlavní nádraží

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. prosince 2017 11:55

Na pražském hlavním nádraží dnes dopoledne nedobrzdil při zastavování osobní vlak a zastavil se o zarážedla na slepé koleji.

Událost se stala kolem 10:30, kdy podle mluvčí ČD Moniky Bezuchové nedobrzdil "malý motoráček". "Patnáctiletý mladík byl odvezen na dětskou chirurgii do Thomayerovy nemocnice s úrazem hlavy a ramene a sedmatřicetiletá žena do Všeobecné fakultní nemocnice s úrazem obličeje," uvedla mluvčí záchranky Jana Poštová.

"Zahájili jsme šetření, v tento okamžik ale můžeme vyloučit selhání zabezpečovacího zařízení. Nyní se musí ale udělat prohlídka vlaku a tak dál," řekl Jan Kučera z Drážní inspekce.

Obdobná nehoda se stala před dvěma lety i na pražském Masarykově nádraží, kde při zastavování nedobrzdil osobní vlak z Českého Brodu. Souprava vjela do nástupiště, zranili se tři lidé.

Soud loni stíhání strojvůdce podmíněně zastavil. Muž, který podle Drážní inspekce nedodržel předepsané postupy a nerespektoval návěstidla, se přiznal, omluvil se poškozeným a domluvil se na úhradě škody. Ta činila 82 milionů.

Témata: Praha hlavní nádraží