DRAMA na palubě Boeing 737 letu Smartwings: Nouzové přistání, 160 lidí v ohrožení?

SmartWings

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. července 2019 11:25 | Aktualizováno: 11. července 2019 22:23

Dramatické okamžiky zažili turisté na palubě dnešního letu společnosti Smartwings. Stroj Boeing 737-400 se 160 lidmi na palubě musel nouzově přistát v maďarské Budapešti. Redakce stars24.cz zjišťuje další podrobnosti.

Letoun české společnosti Smartwings měl na palubě 160 lidí a byl právě na cestě do egyptského letoviska Hurghada, když vyvstalo podezření na poškození letounu. Podle dostupných informací měla být na vině pneumatika podvozku letounu Boeing 737-400. Letoun se musel otočit a nakonec bezpečně přistál zpátky v Budapešti.

Agentuře MTI incident potvrdil mluvčího tamního letiště Ference Liszta, tuzemské ČTK později událost potvrdila i sama letecká společnost. Mluvčí Vlaďka Dufková pak poskytla stars24.cz obsáhlejší vyjádření.

„Jednalo se o charterový let společnosti Smartwings Hungary z Budapešti do egypské Hurghady. Let je operován pro maďarskou cestovní kancelář. Posádka letounu se rozhodla pro návrat na letiště v Budapešti z důvodu podezření na poškození pneumatiky podvozku během vzletu,“ popsala Dufková pro stars24.cz.

„Posádka jednala v souladu s přísnými bezpečnostními a provozními předpisy společnosti. Letadlo bezpečně přistálo. Na palubě letadla bylo 151 cestujících, všichni jsou v pořádku. Na tento let z Budapešti do Hurghady jsme nasadili jiné letadlo, které cestující již dopravilo do cílové destinace,“ dodala mluvčí aerolinek.

Pro leteckou společnost jde o další nepříjemnost, co se jejího letového parku týče. Už v březnu musela odstavit „zakleté“ letouny Boeing 737 MAX, kterých sedm vlastní, dalších devět strojů si navíc měla převzít v létě. Jejich návrat do flotily je ovšem zatím v nedohlednu.

Témata: Smartwings letectví Maďarsko Budapešť