Rozzuřený Jaromír Soukup kvůli odměně pro Dvořáka! ČT to pořádně schytala

Jaromír Soukup (podnikatel, moderátor) 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. června 2019 11:28

Miliardář Jaromír Soukup opět zuří kvůli dění ve veřejnoprávní České televizi. Milionovou odměnu pro generálního ředitele Petra Dvořáka označil za pohrdání lidmi a při té příležitosti vyjmenoval řadu domnělých problémů ČT.

Miliardář a moderátor Jaromír Soukup pokračuje v boji s konkurenční Českou televizí. Naposledy jej včera rozzuřila informace, že radní veřejnoprávní televize se rozhodli udělit generálnímu řediteli ČT Petru Dvořákovi finanční bonus ve výši 2,42 milionu korun.

„Nevěřím vlastním očím! To je pohrdání koncesionářskými poplatníky. Pohrdání českými občany. Pošlapávání všech myslitelných pravidel řádného hospodaření s veřejnými penězi,“ soptí Soukup ve vyjádření, které má redakce stars24.cz k dispozici. Součástí je i výčet konkrétních problémů ředitele Dvořáka, který měl dle Soukupa „už dávno zalézt někam do díry a nikoli si pěchovat miliony do kapsy“.

Zmínil například, že není projednáno několik výročních zpráv, tudíž nelze ředitele Dvořáka pořádně zhodnotit, opřel se také do netransparentnosti ČT a nepodrobení se slíbené hloubkové kontrole Nejvyššího kontrolního úřadu. Opřel se však také do programu.

„ČT dlouhodobě neplní roli poskytovatele kvalitního, seriózního a VYVÁŽENÉHO zpravodajství. V tomto hledisku selhává i podle výzkumných zpráv a srovnání, která průběžně představuji svým divákům. ČT utrácí veřejné peníze za pochybný obsah, jako je například seriál MOST. Seriál plný vulgarit, minimálního přínosu pro společnost a její rozvoj,“ nešetří miliardář kritikou.

Schválení milionové odměny pro ředitele Petra Dvořáka podle něj svědčí o naprostém systémovém selhání instituce i jejího kontrolního orgánu. „Je to potvrzení toho, že můj boj za české občany a ochranu jejich zájmů zdaleka není u konce, ale já to nevzdám,“ vzkázal Soukup na závěr.

Otázkou je, zdali ze šéfa TV Barrandov přinejmenším trochu nemluví závist, jelikož se v médiích často píše a mluví o finančních potížích jeho firem.

Témata: Jaromír Soukup (podnikatel moderátor) Česká televize Petr Dvořák (ředitel televizí)