Kajínek: Chtěli, abych kandidoval. Ženy mi nabízejí sebe...

Jiří Kajínek po 23 letech vyšel z vězení

Autor: Dita Svobodová, stars24.cz

11. prosince 2017 10:21

Televize Prima odvysílala poslední dál kontroverzního seriálu Já, Kajínek. V něm omilostněný Jiří Kajínek například popisuje, že by mu vyhovovalo, kdyby byl neznámý, ale že když jej někdo na ulici poprosí, aby se s ním vyfotil, nebo mu chce alespoň podat ruku, prostě nemůže odmítnout. Lidé ho prý také žádali, by kandidoval na prezidenta.

Kajínek na úvod posledního dílu přiznal, že by mu vyhovovalo, kdyby byl neznámý člověk. „Nikdy jsem netoužil po tom být slavný. A nikdy jsem pro to nic neudělal. Ale vzhledem k tomu, co se mi stalo, s tím doživotním trestem, musel jsem na sebe upozornit,“ uvedl s tím, že to se stalo, když utekl z Mírova.

Přesto si ale Kajínek pozornost lidí evidentně užívá. Lidé na něj prý na ulici reagují většinou pozitivně, dokonce mu nabízeli, že kvůli němu zabijí prase. „Většinou je to v rámci slušnosti, ale někdy přijdou i nějaké návrhy. Ženy mi nabízejí sebe. V momentě, kdy se se mnou slečny fotí, mi šeptají do ucha, že kdybych měl zájem, stačí říct. Nemusím vyhovět přání každé ženy, která mi něco nabídne,“ vysvětluje Kajínek. Oceňuje prý především muže, kteří se s ním chtějí fotit, protože jsou bezprostřední a nikdo je nemůže obvinit, že mají nějaké postranní úmysly jako ženy.

Kajínek také zavítal do školy na besedu se studenty, kterým odpovídat na všechny jejich otázky. „Krást se nemá, to se nesmí. Ale v době, kdy jsem otevíral cizí byty, zámky, trezory, mě to bavilo,“ přiznal před studenty Kajínek. „A jaké cíle máte nyní?“ zeptala se ho jedna ze studentek. „Tak je všechny zabiju a bude klid. Ale to je mimo kameru,“ smál se Kajínek.

Seriál obsahoval i snímky z autogramiád v Praze a V Brně. Staršího pána se například štáb zeptal, jak by reagoval, kdyby Kajínek kandidoval na prezidenta. A on otevřeně přiznal, že by mu hlas dal. Dodal, že Kajínek bude slavnější než Gott. Podle Kajínka to není jediný případ. Někteří jej dokonce vybízeli, aby kandidoval už v lednových prezidentských volbách.

„Lidé mi říkají, že Husák seděl ve vězení, Havel seděl ve vězení, já jsem seděl ve vězení, tak proč bych nemohl být prezident,“ řekl Kajínek. Přesto dodal, že podobné návrhy odmítl. „Lidé na ulici mě potkávají a ptají se: proč nekandidujete? A já říkám, že nemůžu. Nemůžu kandidovat. Není to vhodné, není to slušné,“ podotkl Kajínek. Lidé mu prý ale říkají že by se jim to líbilo a že by jej chtěli zvolit. „A já říkám, počkejte až na někdy jindy,“ dodává.

„Jsem si jistý že je to fenomén lokální, veskrze vyždímaný. Pan Kajínek měl určitě velké štěstí, že ho pánbůh obdařil tím, jak se umí vyjadřovat a jak vypadá. A že při vší smůle měl i to štěstí, že se mu něco podařilo. Protože utéct z vězení byl opravdu husarský kousek. A samozřejmě měl štěstí žena Hradě máme toho pána, kterého máme a který k němu určitě nechová nijaké niterné city. Ale v tom předvolebním stavu, ve kterém se nalézá Hrad i tato společnost, se to myslím hodilo,“ komentoval situaci Pavel Brabec, prezident Asociace českých reklamních agentur.

Témata: Jiří Kajínek