Silný vichr bičuje Olomoucko! Hasiči zasahují na 20 místech

Profesionální i dobrovolné jednotky hasičů Olomouckého kraje od zhruba šestnácté hodiny vyjíždějí u událostem spojených s odstraňováním následků silného větru přecházející přes náš kraj. Doposud evidujeme zhruba dvě desítky zásahů k popadaným stromům. Většina událostí je v okrese Olomouc a Přerov, několik událostí evidujeme i na Jesenicku (10.12.2017). 4

Autor: Jan Novák, stars24.cz

11. prosince 2017 2:19

Na dvou desítkách míst Olomouckého kraje dnes kvůli silnému větru zasahovali hasiči. Odstraňovali především popadané stromy na vozovkách, ale i uvolněné plechy na střechách.

Události se obešly bez zranění, řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Silný vítr zaměstnal i jejich kolegy v sousedním Zlínském kraji. I tam se jednalo hlavně o popadané stromy.

"Dosud evidujeme zhruba dvě desítky zásahů k popadaným stromům. Většina událostí je v okrese Olomouc a Přerov, několik událostí evidujeme i na Jesenicku," uvedl Hošák dnes večer.

Ve dvou případech hasiči zajišťovali uvolněné plechy na střechách. V Olomouci v ulici kapitána Nálepky pomocí výškové techniky provizorně zajistili střechu, majitele upozornili na nutnost následné opravy. "Druhá událost podobného typu se stala v Přerově v ulici Kosmáková. I zde hasiči provedli provizorní zajištění uvolněných plechů," doplnil mluvčí hasičů.

Nejvíce zásahů kvůli popadaným stromům na jednom místě evidují hasiči u Jívové na Olomoucku. Jednotky na místě odstranili hned několik za sebou popadaných stromů.

Témata: Vichřice Olomoucký kraj