Autobus plný dětí havaroval u Litovle: 15 zraněných, jeden vážně!

Nehoda autobusu na D35 (11.6.2019)

Autor: stars24.cz, ČTK

11. června 2019 15:56 | Aktualizováno: 11. června 2019 16:25

Celkem 15 lidí, převážně dětí, bylo dnes podle dosavadních informací zraněno při odpolední nehodě autobusu a kamionu na dálnici D35 u Litovle. ČTK to řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Vážně zraněn byl při havárii řidič autobusu převážejícího malé sportovce, ostatní utrpěli středně těžká až lehčí zranění. Dálnice ve směru z Olomouce na Mohelnici je uzavřená.

Podle informací ČTK cestovali v autobuse malí fotbalisté kolem deseti let věku. Nehoda se stala poté, co řidič autobusu narazil zezadu do kamionu, uvedl mluvčí hasičů.

Vážná dopravní nehoda autobusu a nákladního vozidla na rychlostní komunikaci D35 / 254 km! Hasiči vyprostili řidiče autobusu a předali do péče ZZS. V autobuse cestovalo cca 25 osob, převážně děti. Přesný počet zraněných bude upřesněn! pic.twitter.com/jZNh6kttyN

— Hasiči Olomouc ??‍?? (@hasici_olomouc) 11. června 2019

"Z místa bylo odvezeno 15 lidí do olomoucké fakultní nemocnice, číslo však může být ještě vyšší. Řidič autobusu, který byl zaklíněn, byl vážně zraněn. Vyprostili jsme ho a předali záchranné službě. Vrtulníkem byl převezen do nemocnice. Další tři osoby byly zraněny středně těžce," uvedl mluvčí hasičů.

Mluvčí policie Jiřina Vybíhalová řekla ČTK, že nehoda se stala ve směru z Olomouce na Mohelnici na 253. kilometru. Provoz ve směru z Olomouce na Mohelnici je odkláněn exitem 253 na Litovel, zpět na D35 se mohou řidiči vracet exitem 248, uvedla policie. Hasiči na místo poslali kvůli nehodě a počtu zraněných krizového interventa, na místo zamířil i náhradní autobus. Okolnosti nehody se vyšetřují.

Témata: Nehody autobusů dálnice D35 Dálnice Dopravní nehody Policie ČR