V pondělí chtěl (16) střílet na českých školách! Mladíkovi hrozí vězení

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: stars24.cz, ČTK

11. června 2019 15:25 | Aktualizováno: 11. června 2019 15:35

Zadržený šestnáctiletý mladík, který v pondělí vyhrožoval střelbou v blíže nespecifikované škole v Česku, je podezřelý z přečinu nebezpečné vyhrožování. S ohledem na jeho věk mu hrozí poloviční trestní sazba, tedy trest odnětí svobody až na půl roku, případně zákaz činnosti. ČTK to dnes sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policie v pondělí oznámila, že zachytila v prostředí sociálních sítí výhrůžku střelbou na některé ze škol v Česku. Policisté školy varovali a přijali bezpečnostní opatření. Na řešení situace začaly okamžitě pracovat jak celorepublikové útvary, tak útvary na jednotlivých krajských ředitelstvích.

Vpodvečer se pak podařilo vypátrat a následně i zadržet šestnáctiletého mladíka, který se posléze k jednání přiznal. "Mladík po zadržení uvedl, že svou výhrůžku nemyslel jakkoli vážně, nicméně to ho odpovědnosti za protiprávní jednání nezbavuje," uvedl mluvčí. Dodal, že jelikož je podezřelým mladistvý, musí tak počítat i s výchovnými opatřeními.

Kromě trestněprávní roviny je v tomto případě ale i reálná možnost vymáhat po podezřelém škody způsobené dotčeným subjektům. "Z minulosti víme, že ty mohou být vyčísleny dokonce až v řádu desítek milionů korun," podotkl mluvčí.

Témata: studenti Policie ČR Školství