IGNIS BRUNENSIS 2019: Portugalský ohňostrojný tanec nad Brněnskou přehradou

Ohňostroje

Autor: Jan Novák, stars24.cz

6. června 2019 8:48

Brněnská přehrada viděla portugalský tanec. Tanec ztvárnili Portugalci z Grupo Luso Pirotecnia zářivými neonovými barvami ohňostrojných efektů vlastní produkce. Designér Nuno Fernandes z týmu Luso Pirotecnia do show s názvem Ohňový tanec zařadil balet, rock-n-roll, bollywoodské tance a samozřejmě nechyběl charleston.

Ten je letošní povinnou dvouminutovou hudbou festivalu Starobrno Ignis Brunensis, kterou do soutěžních představení vkládají všichni ohňostrůjci.

Portugalci Luso se na přehradu vrátili po deseti letech. V roce 2009 na brněnské přehlídce získali kromě hlavní ceny i cenu České televize a z Brna si odvezli také vítězství u diváků. Letos si mohou kromě obhajoby vítězství zajistit i právo startu ve výročním pětadvacátém ročníku festivalu Ignis Brunensis v roce 2022. Na ten se loňským vítězstvím už kvalifikovali Francouzi Pok 2.0 Lux Factory.

Jestli Portugalci znovu zvítězí se rozhodne až po dalších dvou ohňostrojích v hlavní soutěži – po soutěžních ohňostrojích dvou zemí, které mají v Brně současně premiéru. V sobotu 8. června se představí ostrovní Filipíny z jihovýchodní Asie a ve středu 12. června skandinávské Norsko.

Témata: ignis brunensis Brno Ohňostroje