Nadaný student (†24) Karlovy univerzity spáchal sebevraždu! Údajně kvůli učiteli!

Univerzita Karlova

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. června 2019 15:24 | Aktualizováno: 4. června 2019 23:21

Zkouškovým obdobím na právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze otřásla tragédie! Student (†24) pátého ročníku spáchal sebevraždu poté, co neuspěl u státnic. Podle některých učitelů k němu byl jeden ze zkoušejících zřejmě přísný.

Ivo studoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a měl údajně výborné výsledky. Nakonec se ale rozhodl ukončit svůj život, údajně kvůli neúspěchu u státnic.

Tragédie se odehrála 17. května poté, co ho komise vyhodila od státnic. "Musíme vám s lítostí oznámit, že zemřel náš ročníkový kolega a kamarád. Věnujme mu tichou vzpomínku," píše se na facebooku ve skupině právníků

Podle televize Nova ohodnotil studentův výkon jako nedostatečný profesor správního práva. Děkan školy proto údajně rozhodnul o stažení vyučujícího z dalších zkoušek. Byl prý ke studentovi nespravedlivý.

"Jeho stažení ze zkoušení bude trvat do doby, než zjistíme, jakým způsobem zkouška proběhla. Zejména i s ohledem na to, abychom pro studenty zajistili nějakou objektivitu zkoušení," řekl Respektu děkan právnické fakulty Jan Kuklík.

"Tragickou událost na Právnické fakultě naší univerzity pozorně sleduji a jsem ve spojení s jejím vedením, které mne průběžně informuje," prozradil televizi rektor univerzity Tomáš Zima.

Témata: Univerzita Karlova Praha sebevražda