Nový europoslanec SPD Hynek Blaško: Syna Kubíka (†9) mu znásilnil a zabil pedofil!

Hynek Blaško 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. května 2019 13:59

Do Evropského parlamentu se za hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD Tomia Okamury probojoval nejen lídr kandidátky Ivan David, ale i důstojník Armády ČR v záloze Hynek Blaško. Toho před lety postihly dvě životní tragédie, které výrazně poznamenaly jeho život. Jednu z nich dokonce Češi sledovali doslova v přímém přenosu!

Generálmajor ve výslužbě Hynek Blaško měl u voličů opravdu silnou podporu. Získal čtvrtý nejvyšší počet preferenčních hlasů (47.505), díky kterým překonal i jedničku kandidáty SPD a někdejšího ministra zdravotnictví Ivana Davida,

Blaško je dnes sice některými označován za dezinformátora, který na svém profilu sdílí i nepravdy a hoaxy, přesto mu před lety fandila celá země! Psal se 4. květen 2008. Slovák Antonín Novák ten den obcházel dětské hřiště v Havlíčkově Brodě. Předstíral, že si fotí kachny, jeho úmysly ale byly úplně jiné!

Ve skutečnosti hledal chlapce, kterého by mohl nalákat k sobě na ubytovnu. Po chvíli oslovil devítiletého Jakuba Šimánka – syna Hynka Blaška. Tvrdil mu, že vlastní několik počítačových her, které nemá komu dát a které si u něho může vyzkoušet a případně i vzít. 

Na ubytovně mu hry skutečně ukázal, pak mu dokonce pustil legendárního Mrazíka. Už během pohádky ovšem Novák začal chlapce osahávat a nařídil mu, aby se svlékl. Zvrhlík malého Jakuba znásilnil a vše si fotil na digitální foťák. 

Když bylo po všem, odvedl násilník svou oběť do lesa. Tam chtěl chlapce nechat a utéct, ovšem když Kuba začal hrozit, že vše řekne svým rodičům, Novák dostal strach a chlapce se raději zbavil. Uškrtil ho, jeho tělo pohodil v lese a zaházel ho větvemi.

Po vraždě se Novák vrátil na ubytovnu, sbalil si věci a odjel vlakem do Mladé Boleslavi. Svůj fotoaparát s usvědčujícími fotografiemi však vzít zapomněl. Pátrání trvalo měsíc, zapojili se do něj policisté, hasiči, potápěči, psi i dobrovolníci. Jednou z teorií dokonce bylo, že byl školák unesen a že v případu hraje roli funkce jeho otce.

Novák byl zadržen 6. června v době, kdy stále nebylo jasné, co se s Jakubem stalo. K činu se doznal a o den později vyšetřovatele dovedl k tělu. Jeho dopadení vzbudilo velký mediální zájem. Antonín Novák byl za trestné činy znásilnění a vraždy odsouzen na doživotí. Případ vyvolal nebývalou pozornost ze strany médií a široké veřejnosti a dokonce se v souvislosti s činem objevila diskuze o obnovení trestu smrti.

Při vyšetřování se ukázalo, že Novák byl už v minulosti na Slovensku dvakrát odsouzen za pohlavní zneužití dítěte. Po propuštění z vězení se měl podrobit léčbě, tu však sám přerušil. Ačkoliv byl hrozbou pro veřejnost, na Slovensku neexistovalo vhodné zařízení, kam by mohl být umístěn. Krátce po přerušení léčby se přestěhoval do právě do Havlíčkova Brodu.

Tato událost Hynka Blaška silně poznamenala. V roce 2009 pak dostal další krutou ránu! Jeho partnerka Hanka, matka zavražděného Jakuba, byla nalezená ve svém bytě mrtvá. Zemřela na otravu oxidem uhelnatým.

Blaško se narodil 15. července 1955 v Praze. Vystudoval Vysokou vojenskou školu pozemního vojska ve Vyškově a Vojenskou akademii v Brně (postgraduální studium absolvoval v roce 1986). V roce 1994 vystudoval vojenskou akademii Bundeswehru v Německu. Působil jak v Československé armádě v době socialismu, tak v Armádě České republiky. Dne 8. května 2006 byl jmenován generálmajorem. Vojenskou činnou službu ukončil 31. července 2012, kdy odešel do zálohy. Do svého odchodu do zálohy byl velitelem Společných sil AČR.

Už v roce 2016 kandidoval za SPO – Strana Práv Občanů na Vysočině a stal se krajským zastupitelem. O rok později se ucházel i o křeslo v Poslanecké sněmovně za za SPO. Strana ale získala jen 0,24 %. V roce 2018 pak kandidoval jako nestraník do Senátu za hnutí SPD v obvodu č. 44 – Chrudim. Ani tehdy ale neuspěl. V eurovolbách sice kandidoval z 8. místa kandidátky hnutí SPD, díky preferenčním hlasům se z něj stal europoslanec.

Témata: Hynek Blaško Volby evropské 2019 Znásilnění děti