Další sportovní tragédie! Reprezentační gólman Adam Svoboda spáchal sebevraždu!

Adam Svoboda

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

7. května 2019 15:25 | Aktualizováno: 8. května 2019 9:53

Sportovní svět zasáhla další smutný zpráva! Ve věku 41 let zemřel hokejový brankář a bývalý český reprezentant Adam Svoboda!

„S obrovským smutkem jsme přijali zprávu o tom, že nás navždy opustil bývalý brankář a trenér Adam Svoboda. Mistru světa z roku 2005, dvojnásobnému českému šampionovi, jenž odchytal 318 utkání za Pardubice, bylo 41 let. Vyjadřujeme hlubokou soustrast všem pozůstalým,“ informoval na sociálních sítích hokejový klub Dynamo Pardubice.

S obrovským smutkem jsme přijali zprávu o tom, že nás navždy opustil bývalý brankář a trenér Adam Svoboda. Mistru světa z roku 2005, dvojnásobnému českému šampionovi, jenž odchytal 318 utkání za Pardubice, bylo 41 let. Vyjadřujeme hlubokou soustrast všem pozůstalým. pic.twitter.com/QCWVkDpB8C

— HC DYNAMO PARDUBICE (@HCPCE) 7. května 2019

Právě v Pardubicích strávil Svoboda část své kariéry, hrál ale také za Slávii a další kluby. Mimo Česko působil na klubové úrovni v Rusku, Německu, Švédsku či v Kazachstánu.

Svoboda nastoupil k 32 zápasům v dresu české reprezentace. Rodák z Brna byl mistrem světa z roku 2005, o rok později získal na světovém šampionátu stříbro.

„Tragická zpráva pro český hokej – navždy nás opustil Adam Svoboda, mistr světa z roku 2005 a dvojnásobný mistr extraligy. Upřímnou soustrast všem pozůstalým,“ uvedla na facebooku česká hokejová reprezentace

Svoboda podle všeho spáchal dnes před polednem sebevraždu, zřejmě se oběsil. Oznámení na policii přišlo zhruba ve 12:30 hodin. Další okolnosti tragédie nejsou známé.

Témata: Adam Svoboda hokej úmrtí sebevražda