Tragédie! V Turecku zahynul český fotbalový reprezentant!

Josef Šural

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. dubna 2019 8:30

Český fotbalový reprezentant Josef Šural tragicky zahynul při nehodě týmového minibusu v Turecku. Podle oficiálního vyjádření Alanyasporu, kam přestoupil z pražské Sparty, utrpěl vážná zranění, kterým při nehodě podlehl. Dvě malé dcery tak přišly o milovaného tátu.

Fotbalisté právě cestovali z utkání s Kayserisporem, které Šural proseděl na lavičce náhradníků. Minibus měl nehodu v noci z neděle na pondělí. Zatímco šestice fotbalistů utrpěla jen mírná zranění, Šural byl zraněn těžce a v nemocnici Anadolu Medical Center v pondělí brzy ráno svým zraněním podlehl. Podle zpráv z Turecka mělo být příčinou nehody usnutí řidiče.

Zprávu už na Twitteru potvrdila Fotbalová asociace ČR i pražská Sparta. "Chci vyjádřit co nejhlubší soustrast rodině a kamarádům. Pepa byl skromný člověk, který nám všem bude moc chybět. Nikdy nezapomeneme," uvedl předseda svazu Martin Malík.

"Jsme hluboce zasaženi tragickou zprávou o smrti našeho kamaráda a bývalého kapitána Josefa Šurala. Jeho rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast. Šury, nikdy na tebe nezapomeneme!" stojí na twitterovém účtu fotbalové Sparty

Kayseri deplasmanı dönüşü 7 futbolcumuzu taşıyan özel minibüsün yaptığı kazada ağır yaralanan Çek futbolcumuz Josef Sural Alanya Özel Anadolu Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Başımız sağolsun. pic.twitter.com/DpHjP4xhnE

— Aytemiz Alanyaspor (@Alanyaspor) 29. dubna 2019

Šural přišel do Turecka teprve v lednu letošního roku z pražské Sparty, kde strávil tři roky a vypracoval se až na kapitána týmu. V Česku působil také ve Zbrojovce Brno a Slovanu Liberec. 

Šest let byl také členem širšího reprezentačního kádru, v národním týmu si odbyl premiéru v roce 2013. Za reprezentaci odehrál 20 utkání, v nichž vstřelil jedinou branku. Účastnil se i mistrovství Evropy v roce 2016.

Témata: Josef Šural Fotbal Dopravní nehody Turecko