Michael Schumacher a čtyři roky v ústraní: Co víme o jeho stavu a co říká jeho rodina?

Michael Schumacher

Autor: stars24.cz

25. listopadu 2017 17:17

Jsou to už téměř čtyři roky, co Michael Schumacher v Alpách utrpěl vážný úraz hlavy. Od té doby o jeho stavu na veřejnost prosakují jen velmi kusé informace. Jeho dcera teď hovoří o tom, že je třeba „pokračovat v boji“.

Gina-Maria Schumacherová na Instagramu napsala: „V životě je jen jediné štěstí, milovat a být milován pokračuj v boji.“ cituje její slova britský server Express. Pod příspěvkem pak začali lidé vyjadřovat rodině podporu a popřáli jí, aby se Schumacher brzy uzdravil. 

There is only one happiness in this live, to love ? and be loved #naturephotography #natureforsoul #keepfighting

Příspěvek sdílený Gina Schumacher Offical (@gina_schumacher), Lis 21, 2017 v 5:59 PST

Rodina o zdraví Michaela Schumachera příliš hovořit nechce. Začátkem tohoto měsíce manželka legendárního závodníka zopakovala, že rodina má právo na soukromí a že její milovaný manžel pokračuje ve své dlouhé cestě ke zotavení.

Ve svém prohlášení řekla novinářům: „Rozhodnutí chránit jeho soukromí před veřejností bylo přijato v Michaelově zájmu.“

K tragédii došlo 29. prosince 2014 a během dovolené ve francouzském středisku Meribel, kde Schumacherovi vlastní chatu. Sedmnásobný šampion F1 byl převezen ze sjezdovky do nemocnice s těžkým poraněním mozku a byl lékaři udržován v kómatu.

V červnu 2014 jeho dlouholetá manažerka Sabine Kehm oznámial, že bývalý sportovec již není v kómatu a že byl přestěhován do nemocnice v Lausanne poblíž svého domu ve Švýcarsku. V září 2014 se legenda F1 vrátila domů, kde pokračovala v rehabilitaci.

V roce 2015 manažerka Schumachera řekla, že jeho stav se zlepšuje „vzhledem k závažnosti zranění, které utrpěl."

Rodina Schumachera žalovala německý časopis Bunte, který v prosinci 2015 vydal zprávu, v níž falešně tvrdí, že šampión F1 může opět chodit. Právník jeho rodiny Felix Damm řekl německému soudu, že sedminásobný šampión F1 „nemůže chodit", dokonce ani s pomocí terapeutů. 

V roce 2015 žalovala paní Schumacherová tři německé bulvární deníky kvůli tomu, že Schumacher začal znovu mluvit a že podstoupil speciálně navrženou terapii.

Témata: Michael Schumacher Formule 1