Zpráva roku: Schumacher se vrací do F1?

Michael Schumacher

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. září 2018 15:57

Do seriálu Formule 1 by se mohlo po sedmi letech opět vrátit slavné jméno Schumacher. V závodech královny motorsportu by totiž mohl od příští sezóny působit syn legendárního Michaela Schumachera Mick.

Se zprávou přišel italský portál Motorsport. Podle jeho informací se na Micka Schumachera zaměřil „farmářský" tým Red Bullu Racing Toro Rosso. Devatenáctiletého mladíka sleduje i Helmut Marko, který působí jako poradce Red Bullu a zastává i pozici šéfa týmového programu pro přípravu jezdců.

Podle portálu je mladý Schumacher na seznamu asi deseti jezdců, kteří by mohli tým v příští sezóně posílit. V současnosti je Mick závodí ve Formuli 3, kde bojuje o celkový triumf v šampionátu. Dva závody před koncem je aktuálně na druhém místě s tříbodovou ztrátou na Brita Dana Ticktuma. Perspektivní německý jezdec se slavným příjmením vyhrál v této sezoně šestkrát.

Aby se mohl dostat jezdec série F3 mezi "vyvolené" v F1, musí skončit na pódiu v posledních závodech a disponovat dvaceti body Super Licence. A Schumacher může splnit obě ze zmíněných podmínek. Red Bull má už Schumachera mladšího pod drobnohledem a očekává se, že německého talentovaného závodníka podepíše minimálně do roku 2020. Do té doby by se v barvách tohoto týmu měl mladý "Schumi" objevit v sérii F1 nebo F2.

Jeho otec Michale Schumacher , sedminásobný mistr světa v F1, se od nešťastné nehody na lyžích v roce 2013 stále zotavuje z těžkých zranění. Zprávy o jeho stavu jsou však velmi kusé, rodina veřejnosti žádné podrobnosti nesděluje.

Témata: Mick Schumacher Michael Schumacher