Češky ovládly finále Wimbledonu! Slaví druhý grandslamový titul v řadě

Češky ovládly finále Wimbledonu: Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková 2

Autor: Jan Novák, stars24.cz

15. července 2018 2:41

Český tenis slaví. V sobotu totiž turnaj deblistek v rámci nejslavnějšího turnaje ve Wimbledonu ovládl ryze český pár Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. Právě toto duo totiž v boji o grandslamový titul porazilo pár Květa Peschkeová a Nicole Melicharová, přičemž druhá jmenovaná je Američanka narozená v Brně, 6:4, 4:6 a 6:0.

Poprvé po patnácti letech se podařilo jednomu a tomu samému páru v jednom roce ovládnout jak čtyřhru na French Open, tak i ve Wimbledonu. Naposledy se takovuýto kousek podařil belgicko-japonskému páru Clijstersová, Sugijamaová a to právě v roce 2003.

Ryze český pár začal duel s tím česko-americkým více než dobře, neboť v první části se jim povedlo hned dvakrát vzít svým soupeřkám servis a to pokaždé, když podávala Peschkeová. České duo o své podání přišlo tehdy jen jednou, když servírovala Siniaková. Jinak se ale Siniaková s Krejčíkovou doplňovaly, razantní tenis jim rozhodně nebyl cizí a nepřicházelo ani mnoho chyb u sítě.

Naopak druhou sadu Peschkeová s Melicharovou hrály sebevědomým způsobem, přestože tu první ztratily. Na returnu se spolu prohodily a rázem to bylo 2:0 pro ně. A i když i v této části hry jedno podání ztratily, došly k vítězství.

V závěrečné sadě nejprve prohrála podání Američanka Melicharová, pak jdva brejkboly, které měl k dispozici česko-americký pár, české duo dokonce odvrátilo. Celý set skončil zaslouženým vítězstvím páru Siniaková, Krejčíková 6:0 a mohou se tak radovat z wimbledonského triumfu.

Témata: Barbora Krejčíková Kateřina Siniaková wimbledon tenis