Pastrňák se po nepovedeném MS zastal trenéra! Kritika Jalonena ale neutichá

David Pastrňák s přítelkyní Rebeccou.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. května 2023 10:01

Mistrovství světa v hokeji dnes pokračuje semifinálovými zápasy už bez české účasti, ale kolem národního týmu rozhodně není klid. Otřásá se totiž pozice finského trenéra Kariho Jalonena.

Česku sice loni pomohl po letech opět k cennému kovu a má ještě smlouvu na domácí šampionát v příštím roce, přesto se trenérská židle pod Jalonenem kýve. Letošní turnaj se totiž úplně nepovedl, vyvrcholením byla jasná čtvrtfinálová porážka s USA.

Jako první se do lodivoda pustil majitel pardubického klubu Petr Dědek. "Je čas pro návrat českého trenéra," napsal hned ve čtvrtek na twitteru. Součástí týmu přitom byli i hráči z jeho výplatní pásky.

Fina se ale zastal nejlepší český hokejista současnosti. "Peťo, za mě Kari Jalonen palec nahoru," reagoval David Pastrňák, který loni pod vedením současného trenéra nároďáku získal bronz.

Trenér to má přesto nahnuté. "MS se nepovedlo. Výkonný výbor bude žádat trenéra o vysvětlení, proč chyběla kreativita, odvaha, vůle a bojovnost. Na základě toho zaujme VV stanovisko. Máme před sebou velkou zodpovědnost domácího MS, kde se musí změnit náš styl hry," uvedl v pátek šéf svazu Alois Hadamczik. 

Témata: David Pastrňák hokej Hokej MS Alois Hadamczik