Sjezd Kitzbühel 2023 vyhrál domácí Vincent Kriechmayr

Vincent Kriechmayr

Autor: ČTK

20. ledna 2023 19:19

První ze dvou sjezdů v Kitzbühelu vyhrál domácí Vincent Kriechmayr. Rakouský lyžař si připsal třetí vítězství ve sjezdu v aktuální sezoně Světového poháru a stále je jediný, kdo dokázal narušit letošní nadvládu Nora Aleksandera Aamodta Kildeho. Ten do závodu nastoupil s čerstvou zlomeninou zápěstní kůstky a po chybě v závěru obsadil 16. místo.

Jednatřicetiletý Kriechmayr se po loňských dvou třináctých místech podruhé v kariéře prosadil na Hahnenkammu na stupně vítězů. Vylepšil druhé místo z roku 2020 a zejména díky výborné technické pasáži před cílem poosmé v kariéře vyhrál sjezd Světového poháru.

Úřadující mistr světa před dvěma lety ovládl v Kitzbühelu superobří slalom, tentokrát se radoval i ve zdejší ikonické disciplíně. "Nebylo to bez chyby. Nahoře na té rovině to nevyšlo úplně optimálně, nevím proč. Ale celkově to bylo na hraně, bojoval jsem naplno," řekl rakouské televizi ORF.

Užíval si v cílovém prostoru ovace zhruba 40.000 fanoušků. "Pro rakouského sjezdaře tohle znamená všechno. Je to nejdůležitější závod ve sjezdu v sezoně. Každý tady chce vyhrát," rozplýval se nadšením na webu Mezinárodní lyžařské federace (FIS).

Témata: Lyžování Vincent Kriechmayr