Lionel Messi? Prý je lepší než Maradona a Pelé. Slavný Brazilec se vyjádřil

Lionel Messi

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. prosince 2022 10:42

Je Lionel Messi nejlepší fotbalista všech dob? Debata pokračuje, ač pro některé fanoušky je nedělní triumf na mistrovství světa definitivním argumentem o výjimečnosti malého Argentince.

Dopředu bylo mnohými odborníky avizováno, že katarský turnaj představuje pro Messiho a Cristiana Ronalda zřejmě poslední šanci stát se mistrem světa. Pokud by se jednomu z nich podařilo získat titul, mělo to podle některých definitivně určit, kdo je nejlepším fotbalistou historie.

Toho názoru je třeba bývalý obránce Liverpoolu Jamie Carragher, dnes populární televizní expert. Na Twitteru zveřejnil svůj žebříček nejlepších hráčů, v němž je novopečený mistr světa první před krajanem Maradonou. Ronaldo je na seznamu až jako čtvrtý.

Třetí místo zaujal Pelé, který na nedělní podívanou také reagoval. "Dnes fotbal pokračoval ve vyprávění příběhu fascinujícím způsobem. Messi poprvé vyhrál mistrovství světa, jak si to jeho kariéra žádala," konstatoval na instagramu.

"Můj drahý přítel Mbappé vstřelil čtyři góly ve finále. Jaké potěšení bylo sledovat tuto spektakulární podívanou. A nemohou nepogratulovat Maroku. Je skvělé vidět Afriku zářit. Gratuluji Argentině! Diego (Maradona) se teď nepochybně směje," dodal slavný Brazilec. 

Témata: Lionel Messi