Eva Adamczyková opět ve formě? Na Světovém poháru předvedla nejlepší výsledek od svého zranění

Eva Samková 2

Autor: ČTK

17. prosince 2022 18:13

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková skončila čtvrtá v závodě Světového poháru v Cervinii a zaznamenala nejlepší výsledek od loňského vážného zranění.

Olympijská vítězka ze Soči 2014, která vynechala většinu minulé sezony kvůli zlomeninám obou nohou, útočila ve finále na třetí místo, souboj s Francouzkou Chloé Trespeuchovou ale těsně prohrála. Zvítězila Britka Charlotte Banksová před Australankou Josie Baffovou.

 "Jsem ráda, že jsem zase míň řešila kotníky. Jela jsem naplno a neměla žádné obavy. Začátek sezony jsem si nemohla přát lepší," řekla v nahrávce pro média Adamczyková.

Devětadvacetiletá závodnice potvrdila rostoucí formu. Po čtvrtfinálové účasti v premiérovém startu na začátku prosince v Les Deux Alpes skončila v pátek v prvním závodě v Itálii pátá po vítězství v malém finále. A nyní poprvé v sezoně prošla až do jízdy o medaile.

Trojnásobná vítězka Světového poháru Adamczyková skončila dnes ve čtvrtfinále i semifinále vždy druhá za Banksovou. Ve finále odstartovala z taktických důvodů později než její tři soupeřky. Postupně se na ně dotáhla a v těsném závěru atakovala třetí Treuspechovou, ale fotofiniš rozhodl v její neprospěch.

Témata: Eva Adamczyková (dříve Samková)