Lionel Messi dál žije svůj sen. Argentina je po osmi letech opět ve finále MS

Lionel Messi

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. prosince 2022 8:55

Lionel Messi dál žije svůj sen o tom, že ke všem úspěchům v rámci velkolepé kariéry přidá i triumf na mistrovství světa. V úterý přispěl gólem a asistencí k postupu Argentiny do katarského finále.

Před začátkem šampionátu bylo zmiňováno, že pro oba nejlepší hráče posledních let, tedy Messiho a Cristiana Ronalda, jde zřejmě o poslední šanci na zisk titulu mistra světa. Zatímco Portugalec kouše překvapivé vyřazení od Maroka, jeho sokovi stačí vyhrát jeden jediný zápas a sen si splní.

K semifinálové výhře nad Chorvatskem přispěl hráč PSG zcela zásadním způsobem. Nejprve si vzal míč po odpískání penalty a z puntíku jej suverénně poslal za záda Livakoviče.

Za stavu 2:0 pro Argentinu pak úžasně obehrál jinak skvěle hrajícího obránce Gvardiola a naservíroval míč Alvarezovi, který se trefil podruhé v zápase a pojistil postup Jihoameričanů do finále.

O soupeři v zápase o zlato rozhodne druhé semifinále, které se hraje dnes. Jasným favoritem jsou Francouzi, obhájci titulu z před čtyř let. V cestě jim bude stát Maroko, první africký tým v bojích o medaile. 

Témata: Lionel Messi fotbal MS