Cristiano Ronaldo: PRVNÍ SLOVA po bolestivém vyřazení z MS v Kataru!

Cristiano Ronaldo s rodinou

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. prosince 2022 9:19

Konec nadějí! Cristiano Ronaldo od soboty ví, že na titul mistra světa ve své veleúspěšné kariéře nedosáhne. Portugalsko totiž ve čtvrtfinále turnaje v Kataru překvapivě vypadlo s Marokem. V neděli to legendární fotbalista poprvé reflektoval na sociální síti.

Ronaldo přiznal, že výhra na mistrovství světa byla jeho největším a nejambicióznějším snem mé kariéry. "Naštěstí jsem získal mnoho titulů mezinárodního rozměru, mimo jiné i pro Portugalsko, ale dostat jméno naší země na největší světovou trofej byl můj největší sen," připomněl.

Zdůraznil, že mistrovství se za šestnáct let zúčastnil pětkrát, přičemž vždy na turnaji skóroval. "Bojoval jsem za to. Tvrdě jsem za tento sen bojoval. Nechal jsem na hřišti všechno. Nikdy jsem se nevzdal toho snu," pokračoval.

"Bohužel, včera sen skončil. Chci jen, aby všichni věděli, že toho bylo hodně řečeno, hodně napsáno, hodně se o tom spekulovalo, ale moje oddanost Portugalsku se ani na okamžik nezměnila. Vždy jsem byl další osobou bojující za cíl všech a nikdy bych se neotočil zády ke svým spoluhráčům a své zemi," vzkázal legendární hráč.

Ronaldo poděkoval Portugalsku i Kataru, pořadateli jeho zřejmě posledního šampionátu. "Sen byl krásný, dokud trval," poznamenal na závěr. 

Témata: Cristiano Ronaldo fotbal MS