MS ve fotbale Katar 2022: Známe semifinalisty, Francie míří za obhajobou

Fotbal, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. prosince 2022 8:40

V sobotu se odehrálo čtvrté a poslední čtvrtfinále fotbalového mistrovství světa v Kataru, po kterém může Francie nadále myslet na obhajobu triumfu. Turnaj v této fázi opustilo hned několik favoritů.

Končí třeba vicemistři Evropy z Anglie, kteří podlehli výběru ze země galského kohouta. Kapitán Harry Kane totiž proměnil jen první ze dvou nařízených penalt, přičemž v závěru z pokutového kopu odmítl možné vyrovnání na 2:2. 

Již v sobotu odpoledne skončila cesta turnajem pro Portugalsko. O největší překvapení čtvrtfinálové fáze se postarali Maročané, kteří jsou prvním africkým týmem v bojích o medaile v historii. O finále si zahrají s Francouzi.

O den dříve se očekával postup jihoamerických týmů, dál jdou ovšem jen Argentinci v čele s hvězdným Lionelem Messim. Ten patřil k úspěšným exekutorům během penaltového rozstřelu s Nizozemskem.

O obhajobě účasti ve finále dál sní Chorvaté, kteří překvapivě vyřadili Brazílii. Zápas došel do prodloužení, v němž skóre otevřel Neymar. Fotbalistům od Jadranu se ale podařilo vyrovnat a v penaltách byli jasně lepší. 

Témata: fotbal MS Fotbal