MS ve fotbale Katar 2022: Messi i Ronaldo dál sní o titulu mistrů světa

Fotbal, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. prosince 2022 16:20

Mistrovství světa ve fotbale, které se hraje v Kataru v netradičním zimním termínu, si vybírá první pauzu. V úterý byla odehrána zbývající osmifinálová utkání, ve hře o titul zůstávají obě velké legendy.

Lionel Messi a Cristiano Ronaldo však působí v rozdílných rolích. Zatímco prvně jmenovaný gólem přispěl k postupu Argentiny přes Austrálii, druhého jmenovaného včera portugalský trenér vynechal ze základní sestavy a na hřiště jej pustil až za rozhodnutého stavu.

Zřejmě největší hvězdou je Kylian Mbappé, který dvěma góly v osmifinále s Polskem přiblížil Francii k obhajobě triumfu. Dál jdou také Brazilci vedení Neymarem, kanárci suverénně přehráli Jižní Koreou.

O největší překvapení se v úterý postarali Maročané, kteří dovedli zápas se Španělskem do penalt. V nich byli mnohem lepší, soupeři nedostali balón do sítě ani jednou.

Osmifinále MS - výsledky: Nizozemsko - USA 3:1; Argentina - Austrálie 2:1; Francie - Polsko 3:1; Anglie - Senegal 3:0; Japonsko - Chorvatsko 1:1 (1:3 pen.); Brazílie - Jižní Korea 4:1; Maroko - Španělsko 0:0 (3:0 pen.); Portugalsko - Švýcarsko 6:1 / čtvrtfinálové dvojice: Nizozemsko - Argentina; Francie - Anglie; Chorvatsko - Brazílie; Maroko - Portugalsko

Témata: Fotbal fotbal MS Lionel Messi Cristiano Ronaldo