Eva Adamczyková se po roce vrátila, v Les Deux Alpes vypadla ve čtvrtfinále

Eva Samková 2

Autor: ČTK

4. prosince 2022 13:49

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková, která se vrátila do Světového poháru rok po vážném zranění, vypadla v závodu ve francouzském Les Deux Alpes ve čtvrtfinále.

Olympijská vítězka ze Soči, jenž vynechala většinu minulé sezony kvůli zlomeninám obou nohou u kotníků, nestačila v těžkých podmínkách na pozdější vítězku celého podniku Josie Baffovou z Austrálie a Švýcarku Laru Casanovovou.

 "Jsem ráda, že jsem to odjela, že mi nic nestalo. Pocit dobrý, výsledek nic moc oproti tomu, na co jsem zvyklá. Ale myslím, že na první svěťák dobré a že se to bude jenom zlepšovat," zhodnotila Adamczyková v nahrávce pro média vstup do elitního seriálu po dlouhé pauze.

Hlavní závod byl ve Francii odložen ze soboty kvůli nepříznivému počasí a dnes se musely závodnice vypořádat s hustou mlhou a silným větrem. Na startu chyběly například Američanka Stacey Gaskillová, Britka Charlotte Bankesová nebo Australanka Belle Brockhoffová.

Trojnásobná vítězka Světového poháru Adamczyková na rozdíl od nich čtvrtfinálovou jízdu nevzdala, od začátku však jela třetí a na nepostupové příčce dojela až do cíle. Nenavázala tak na páté místo z páteční kvalifikace. Minulý týden skončila třetí v závodě nižší kategorie FIS na Pitztalu.

Témata: Eva Adamczyková (dříve Samková)