Čeští florbalisté na MS porazili Německo a jsou ve čtvrtfinále

Florbal

Autor: ČTK

6. listopadu 2022 17:59

Čeští florbalisté zvítězili ve druhém utkání na mistrovství světa ve Winterthuru nad Německem 8:6, navázali na sobotní výhru nad Lotyšskem 6:3 a zajistili si postup do čtvrtfinále. V pondělí od 18:05 budou bojovat o první místo ve skupině B s také suverénním Švédskem, který potřebují k posunu z 2. pozice porazit.

Čtyřmi body za gól a tři asistence se dnes ve Švýcarsku podílel na vítězství Adam Delong, dvakrát skóroval Josef Rýpar. Branku a přihrávku si připsal Filip Langer.

Oproti duelu s Lotyši nahradil gólmana Lukáše Bauera Martin Beneš. Nově se zařadili do sestavy Jakub Gruber, Jiří Besta a Jonáš Kreysa, jediný debutant na šampionátu z českého výběru. Naopak mimo sestavu zůstali na začátku zkušení Matěj Jendrišák, Tom Ondrušek a Martin Tokoš, kteří se do duelu postupně zařadili také.

V čase 2:54 otevřeli Češi skóre, po přihrávce Matyáše Šindlera se trefil Martin Kisugite. Berkův výběr pak nevyužil přesilovou hru při vyloučení Michela Wöckeho a gólman Jan Lemke si poradil s šancemi Kisugiteho a Filipa Langera. Ve 13. minutě už je prostřelil Josef Rýpar. Martinovi Benešovi pomohla v 16. minutě tyč po střele Nilse Hofferberta.

Po 57 vteřinách druhé části právě při Hofferbertově vyloučení využil přesilovku Delong. V 25. minutě sice Janos Bröcker překonal českého gólmana, ale branka neplatila pro hru vysokou holí.

V čase 27:06 už to bylo 4:0, přestože Češi hráli v oslabení při Kreysově vyloučení. První šanci při německé přesilovce ještě neproměnil Tokoš, ale Besta už zamířil přesně. Ve 32. minutě zvýšil Mikuláš Krbec na 5:0.

Za 15 sekund ale po brejku zkorigoval stav Julian Nihlén a sebral Martinu Benešovi možnost překonal pátou nulou v kariéře v českém národním týmu rekord, o který se dělí s Tomášem Kafkou.

Za 44 vteřin se ale trefil Kreysa, který se radoval z gólu při premiéře na MS, za dalších 27 sekund se podruhé v utkání opět po Delongově přihrávce prosadil Rýpar a ve 39. minutě využil přesilovku Langer.

Němci dokázali stav zkorigovat díky dvěma brankám Jakoba Heinse z 46. a 50. minuty. Vzápětí trefil Lukáš Punčochář horní tyč. Při Gruberově vyloučení na dvě plus dvě minuty se ještě zapsali mezi střelce Svenson Hoppe a Wöcke. Ještě 32 sekund před koncem se prosadil při power play Nihlén.

Témata: Floorball (florbal)