Tenis Mexiko 2022: Bouzková je v Guadalajara open Akron v semifinále

Tenis, ilustrační fotografie 2

Autor: ČTK

22. října 2022 9:36

Tenistka Marie Bouzková na turnaji v Guadalajaře porazila 0:6, 7:5, 6:3 Ljudmilu Samsonovovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm poslední česká zástupkyně v Mexiku nastoupila proti další Rusce Anně Kalinské, kterou porazila 5:2 v prvním setu, načež se ruská tenistka vzdala.

Bouzková mohla hned v úvodním gamu sebrat soupeřce servis, ale brejkbol nevyužila a Samsonovová se rozehrála. Česká tenistka navíc nasbírala pět dvojchyb a v prvním setu dostala "kanára".

Čtyřiadvacetiletá Bouzková se však oklepala a postupně se zlepšovala. V jedenáctém gamu druhé sady pak sebrala poprvé Samsonovové podání a vzápětí čistou hrou vyrovnala na 1:1.

Začátek rozhodujícího setu Bouzkové nevyšel a Ruska se ujala vedení 2:0. Česká hráčka ale čtyřmi gamy za sebou skóre otočila a došla si pro postup do čtvrtfinále. V něm se utkala s Kalinskou.

Třiadvacetiletá Ruska porazila 6:2, 2:6, 6:3 krajanku Darju Kasatkinovou, která si navzdory vyřazení zajistila místo na Turnaji mistryň. Kalinská ale na Češku nestačila a duel vzdala po stavu 5:2 v prvním setu.

O poslední místo na závěrečném turnaji se ve čtvrtfinále v Guadalajaře v přímém souboji utkaly Řekyně Maria Sakkariová s Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou. Sakkariová zvítězila a stane proti české reprezentantce.

Témata: tenis Marie Bouzková