Jakub Vrána: Lední hokejista v problémech. S čím může mít potíže?

Jakub Vrána

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. října 2022 9:20

Jakuba Vránu neuvidí po nějaký čas hokejoví fanoušci na ledě, útočník Detroitu podle dostupných informací potřebuje pomoc s blíže neurčenými osobními problémy. O co se může jednat?

Jak jsme informovali ve čtvrtek, Vrána byl po předchozím vyřazení ze soupisky zařazen do hráčského asistenčního programu NHL a její hráčské asociace. Red Wings k celé záležitosti neposkytli žádné další informace.

Pomoc mohou hokejisté prostřednictvím programu vyhledat například v případě závislostí na návykových látkách či při psychických problémech.

"Ten tlak je obrovský na ty sportovce, i když možná pro normálního fanouška, který to sleduje, to není tolik vidět, ale speciálně třeba v NHL je obrovský, takže si myslím, že podobné programy jsou super," uvedl v reportáži ČT bývalý reprezentační kapitán a dlouholetý hráč Montrealu Tomáš Plekanec. 

Vrána působí v NHL od sezóny 2016/17, před Detroitem působil ve Washingtonu, s nímž v roce 2018 triumfoval ve Stanley Cupu. Má za sebou také starty za reprezentaci, které na jaře pomohl po letech k zisku medaile z mistrovství světa. 

Témata: Jakub Vrána