David Schumacher a pokračování rodinného prokletí: Vážný úraz!

David Schumacher

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. října 2022 10:10

Zdá se, že příjmení Schumacher přitahuje nejen úspěchy, ale také karamboly. Přesvědčil se o tom synovec slavného Michaela, jehož úraz před lety vážně poznamenal. Co se stalo?

Věnovat se motorismu je v rodině Schumacherových téměř povinnost, v silných vozech se vzhlédl i David Schumacher, syn Ralfa, který je bratrem dlouhodobě zdravotně indisponovaného Michaela a také bývalým závodníkem ve Formuli 1.

David teprve začíná, v sobotu měl na okruhu Hockenheim zakončit svou první sezónu v šampionátu DTM. Jenže se stal účastníkem hromadné nehody po restartu závodu a odnesl si poměrně vážný úraz. Zprvu tomu přitom nic nenasvědčovalo. 

První vyšetření podle webu motorsport.com odhalilo jen odřené koleno a pohmoždění páteře. "Když se David vrátil domů, pořád si stěžoval na bolest zad," řekl agentuře DPA jeho otec Ralf. Vyrazili proto do Salcburku na magnetickou rezonanci.

Snímek ukázal zlomeninu bederního obratle. Schumacher si teď bude muset dát pauzu trvající několik týdnů, během nichž bude nosit korzet. 

Témata: David Schumacher