FC Baník Ostrava odvolal vysněného trenéra Vrbu!

Pavel Vrba, český fotbalový trenér, který v současnosti působí jako trenér v prvoligovém celku FC Viktoria Plzeň.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. října 2022 13:43

Výsledky nebyly dobré, přesto je to velký šok! Baník Ostrava před sezónou získal na pozici trenéra vytouženou osobnost v podobě Pavla Vrby, který však po pouhých 11 kolech této sezóny Fortuna ligy ve funkci končí.

Důvodem jsou neuspokojivé výsledky i výkony. Baník o víkendu remizoval v Liberci, který však odehrál větší část utkání v oslabení. V tabulce patří "chacharům" až čtrnácté místo se ziskem 11 bodů.

"Je na nás, abychom si přiznali nejen tento fakt, ale i celkový současný stav, v jakém se celý A-tým nachází. Dospěli jsme k názoru, že toto řešení je nyní nejlepším možným pro obě strany," uvedl pro klubový web majitel Václav Brabec.

Podle něj si obě strany představovaly, že půjde o dlouhodobou úspěšnou spolupráci. "Ale fotbal už je v některých věcech takový, nevyzpytatelný a během několika týdnů se může všechno změnit," dodal Brabec. 

Vrba je protřelý a úspěšný trenér, který stál za vzestupem Plzně z provinčního klubu v jeden z tuzemských velkoklubů. Vedl také reprezentai či pražskou Spartu. 

Témata: Pavel Vrba FC Banik Ostrava