Historický hokejový úspěch. Češky poprvé slaví medaili z mistrovství světa!

Češky se radují ze vstřeleného gólu v utkání o bronz se Švýcarskem. (4.9.2022)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. září 2022 18:00

České hokejistky fantasticky zakončily nejvydařenější mistrovství světa. Z Dánska si odvezou domů bronzové medaile, v dnešním utkání o třetí místo totiž zdolaly Švýcarky 4:2. O výhře rozhodly v úvodních dvou třetinách.

Hvězdou nedělního medailového zápasu byla Natálie Mlýnková, autorka první a čtvrté branky národního týmu. O vítězi šampionátu rozhodne večerní zámořský duel mezi Kanadou a USA.

České hokejistky se ujaly vedení zásluhou Mlýnkové v osmé minutě, ale Martiová dokázala v přesilovce vyrovnat. Po úniku při návratu z trestné lavice ale vrátila reprezentaci vedení ještě před přestávkou Daniela Pejšová.

Druhá třetina pak jasně patřila svěřenkyním Carly MacLeodové. Ve třiadvacáté minutě se před brankou nejlépe zorientovala Přibylová, o sedm minut později pak přidala čtvrtý gól Mlýnková.

Švýcarky ve třetím dějství přidaly a český výběr zatlačily, v závěru dokonce odvolaly brankářku. Více než snížení na 2:4 z hole Vallariové ale nepřišlo. Na české střídačce tak mohla vypuknout radost z úspěchu, který se zapíše do dějin našeho hokeje. 

Témata: Hokej MS