Vuelta 2022: Jay Vine si dojel pro další vítězství

Jay Vine

Autor: ČTK

27. srpna 2022 20:39

Australský cyklista Jay Vine si po dvou dnech dojel pro další vítězství na Vueltě. Člen týmu Alpecin-Deceuninck vyhrál horskou 8. etapu.

Šestadvacetiletý Vine je zatím v 77. ročníku Vuelty specialistou na dojezdy na kopec. Dosud nepříliš známý cyklista si tímto způsobem připsal ve čtvrtek první profesionální vítězství a dnes přidal další ve stoupání na Colláu Fancuaya.

Z vedoucí skupiny zaútočil šest kilometrů před cílem a po 154,5 km dojel první s náskokem 43 sekund před Španělem Marcem Solerem a Estoncem Reinem Taaramäem.

Na pátém místě s odstupem 1:20 minuty dorazil do cíle v trojici společně se Španělem Enricem Masem a Slovincem Primožem Rogličem lídr Evenepoel, jemuž v úvodu závěrečného kopce rozjížděl tempo i mistr světa Francouz Julian Alaphilippe, kolega z týmu Quick-Step Alpa Vinyl.

Svůj nejlepší výsledek při debutu na Grand Tour zaznamenal Vojtěch Řepa. Český cyklista, jenž se ve všech předchozích etapách umístil v druhé stovce, dnes dojel na 47. pozici s odstupem 6:56 minuty za vítězem. Celkově mu patří 104. příčka.

Témata: Vuelta Jay Vine