Karolína Plíšková si o titul nezahraje. V Torontu nestačila na Haddadovou Maiaovou

Karolína Plíšková. Foto: Stefan Brending | Creative Commons by-sa-3.0 de 3

Autor: ČTK

14. srpna 2022 9:55

Česká tenistka Karolína Plíšková si o titul v Torontu nezahraje. Loňská finalistka Canadian Open v semifinále prohrála 4:6 a 6:7 s Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie. O titul v Montrealu si zahrají Hubert Hurkacz a Pablo Carreňo.

Plíšková nevstoupila do zápasu dobře a první set ztratila poté, co soupeřku pustila do vedení 5:1. Ve druhé sadě bývalá světová jednička zabrala, ale ani náskok 5:2 jí na vyrovnání nestačil.

Plíšková sice v tie-breaku za stavu 5:6 odvrátila mečbol a dvěma body za sebou si sama vypracovala setbol, využít ho však nedokázala. Při druhém mečbolu Haddadové Maiaové pak ukončila zápas dvojchybou.

Šestadvacetiletá Brazilka si tak na cestě do čtvrtého finále v kariéře připsala další cenný úspěch. V Torontu mimo jiné vyřadila světovou jedničku Igu Šwiatekovou nebo olympijskou vítězku Belindu Bencicovou.

Třicetiletá Plíšková naopak protáhla čekání na finálovou účast na okruhu WTA na rok. Naposledy si o titul vítězka šestnácti turnajů zahrála právě na loňském ročníku Canadian Open.

Témata: Karolína Plíšková