Wimbledon: Tenistka Marie Bouzková hovoří o životním úspěchu

Marie Bouzková

Autor: ČTK

19. července 2022 17:41

Tenistka Marie Bouzková si po životním vystoupení ve Wimbledonu užila necelý týden odpočinku a již vyhlíží nové cíle. Třiadvacetiletá rodačka z Prahy oslavila účast ve čtvrtfinále grandslamového turnaje v All England Clubu decentní oslavou v rodinném kruhu a setkáním s přáteli.

Potěšil ji také nárůst popularity a ráda by na úspěch z Londýna navázala příští týden, kdy se představí v rámci domácího turnaje Livesport Prague Open.

"Wimbledon hodnotím stále jako velký úspěch a můj nejlepší výsledek kariéry," řekla Bouzková na dnešním setkání s novináři. "Samozřejmě člověk může dojít ještě dál, ale porazila jsem od prvního kola dobré hráčky a vytěžila maximum. Když vezmu atmosféru, kterou jsem zažila na kurtu ve čtvrtfinále proti Uns (Džábirové), beru to i přes prohru pozitivně a hodně jsem si z toho odnesla," doplnila.

Po návratu domů česká tenistka několik dní odpočívala a vstřebávala úspěch. "Skoro týden jsem tenis vypustila, byla s rodinou a kamarády. Zase jsem měla trochu normální život a zájmy mimo tenis. Ve Wimbledonu bylo hodně emocí a nových zkušeností, které jsem předtím nezažila a potřebovala se z toho trochu vzpamatovat. Teď už jsem ale zase plná sil a těším se na zbytek sezony a turnaj v Praze," uvedla Bouzková.

S rodinou oslavila úspěch například při společné večeři. "Žádné velké akce se ale nekonaly. Sezona je v plném běhu a mám před sebou další cíle a turnaje," prohlásila tenistka, která by si přála, aby pro ni bylo čtvrtfinále Wimbledonu odrazovým můstkem. "Přijde mi to jako obří úspěch, ale jede se dál. Na mém tenise se nic nemění. Musím na sobě dál makat a připravovat se úplně stejně na další turnaje," podotkla Bouzková.

Po Wimbledonu si ale všimla zvýšené popularity. "První dny po návratu mě tu zastavilo pár dětí, které měly nějaký kemp, jestli bych se jim mohla podepsat a vyfotit se s nimi. To se mi předtím moc nestávalo a bylo to hezké," řekla s úsměvem hráčka, která ve čtvrtek oslaví 24. narozeniny.

Témata: Marie Bouzková