Cort Nielsen a Clarke kvůli covidu odstoupili z Tour de France

Simon Clarke

Autor: ČTK

17. července 2022 21:32

Cyklisté Magnus Cort Nielsen a Simon Clarke, kvůli covidu odstoupili před dnešní 15. etapou z Tour de France. Oba na letošním ročníku ovládli po jedné etapě.

"Magnus vstal s horečkou a bolestí hlavy. Následující test na koronavirus mu poté vyšel pozitivní a do dnešní etapy neodstartuje," uvedla podle médií stáj EF-Easy Post.

Devětadvacetiletý Cort Nielsen vyhrál desátou etapu s cílem v Megéve. V závodě nepokračuje ani pětatřicetiletý Clarke, který ovládl pátou etapu v Arenbergu. "Při pravidelném testování stáje byl pozitivní," uvedl tým Israel-Premier Tech.

Letošní Tour kvůli koronaviru dosud opustilo osm jezdců. Už dříve odstoupili George Bennett a Vegard Laengen ze SAE Emirates, Luke Durbridge z BikeExchange, Geoffrey Bouchard z AG2R, Guillaume Martin z Cofidisu a Warren Barguil z Arkéy-Samsic.

Pozitivní test měl i Rafal Majka ze SAE Emirates, vzhledem k naměřeným hodnotám však dostal svolení pokračovat. Stáj, za kterou jezdí dvojnásobný obhájce Tadej Pogačer, kvůli covidu na Tour přišla také o sportovního ředitele Joxeana Fernándeze.

Témata: Tour de France Simon Clarke