Petra Kvitová před Wimbledonem: Byla jsem hodně zraněná, bylo těžké trénovat

Petra Kvitová 3

Autor: ČTK, stars24.cz

27. června 2022 18:48

Tenistka Petra Kvitová se chystá na čtrnáctý start ve Wimbledonu a věří, že jí po posledních protrápených měsících pomůže čerstvý triumf z Eastbourne. Dvaatřicetiletá rodačka z Bílovce může na travnatých dvorcích v All England Clubu zaútočit na třetí titul. V prvním kole vyzve v úterý Jasmine Paoliniovou z Itálie.

"Je krásné zase získat titul. Znamená to, že přichází něco velkého. Byla to pro mě skvělá příprava a také jsem si zahrála pět zápasů za sebou. To pro mě bylo něco neuvěřitelného, protože jsem to letos ještě nezažila. Doufám, že mi to pomůže ke zvednutí sebevědomí," řekla Kvitová na webu WTA.

Šestadvacátá hráčka světa neměla úspěšnou sezonu. Před turnajem v Eastbourne nastřádala 10 výher a 13 porážek. Dostala se jen dvakrát do čtvrtfinále na turnajích v Dubaji a Miami.

"Byla jsem hodně zraněná a bylo těžké trénovat. Připomínalo to horskou dráhu a nedařilo se mi vyléčit ze zdravotních potíží. Následně jsem odehrála jeden zápas a byla po něm totálně zničená. Z fyzického i psychického hlediska to bylo docela těžké. Občas mě nebavil ani tenis, což se mi běžně nestává. Ten poslední týden jsem si ale užila," uvedla Kvitová.

Po finálovém vítězství nad Lotyškou Jelenou Ostapenkovou (6:3, 6:2) slavila od premiérového titulu v roce 2009 celkově devětadvacátý. Více jich během tohoto období získala na okruhu WTA jen hvězdná Američanka Serena Williamsová.

"Co to pro mě znamená? Asi že už jsem hodně stará," usmála se Kvitová. "Prakticky to ale neznamená vůbec nic. Je těžké hodnotit si celkově svou kariéru. Ten celkový obrázek uvidím, až skončím a nebudu hrát. Když jsem ale pořád aktivní součástí, je těžké nad tím přemýšlet," podotkla česká tenistka.

Témata: Petra Kvitová