Na Portugalsko už Češi nestačili. Hvězdného Ronalda ubránili, góly dali jiní

Fotbal, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. června 2022 11:21

Třetí ze čtyř červnových zápasů ve skupině Ligy národů odehráli ve čtvrtek večer čeští reprezentanti v Portugalsku, poprvé během probíhajícího srazu prohráli. Domácí tým rozhodl o výhře v prvním poločase.

Česká reprezentace, která je outsiderem skupiny, překvapila v úvodních dvou domácích zápasech, když nejprve porazila Švýcarsko a o vítězství nad Španělskem přišla v samém závěru, přesto získala alespoň bod.

Portugalci v čele s hvězdným Cristianem Ronaldem a navíc v domácím prostředí už však byli nad síly svěřenců trenéra Jaroslava Šilhavého. Rozhodla vydařená pětiminutovka krátce po půlhodině hry.

Ve třiatřicáté minutě se nejprve prosadil Cancelo, o pět minut později překonal Staňka, který v brance nahradil tradiční jedničku Vaclíka, také Guedes.

Čeští fotbalisté si v první i druhé půli vypracovali několik příležitostí, tutovku měl v závěru Vlkanova. Costu v brance Portugalska ale nepřekonali. Přemožitelé skupině vévodí před Španělskem, Česko je třetí se čtyřbodovým náskokem na Švýcarsko. 

Témata: Fotbal