Vladimir Putin: S rakovinou bojující Pelé ho vyzval k ukončení invaze!

Pelé

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. června 2022 19:41

Dnes je to přesně 100 dní, co byla zahájena ruská invaze na Ukrajinu. Za jejího hlavního strůjce je považován ruský prezident Vladimir Putin. K ukončení konfliktu jej vyzval legendární fotbalový útočník Pelé.

S rakovinou bojující Pelé tak učinil v souvislosti s utkáním baráže o mistrovství světa ve fotbale, v němž Ukrajina porazila 3:1 Skotsko. Výběru napadené země tak zbývá k účasti na šampionátu v Kataru porazit Wales.

Slavný Brazilec vysekl ukrajinským hráčům poklonu za to, jak zápas vzhledem k nepříjemným okolnostem zvládli. Putina následně vyzval k ukončení bojů na Ukrajině.

"Zastavte invazi. Pro pokračování takového násilí neexistuje jediné ospravedlnění. Když jsme se kdysi potkali, nikdy by mě nenapadlo, že nás něco tak rozdělí. Usmívali jsme se na sebe a potřásli si rukama. A ve stejných rukách, které jsme si podali v roce 2017, teď máte moc zastavit konflikt," uvedl Pelé na instagramu.

Zajímavostí je, že se v posledních týdnech spekuluje, že také šéf Kremlu zápasí s rakovinou. Pravdivost takových tvrzení ale není možné ověřit. 

Témata: Vladimír Putin Pelé