MS v hokeji má být dál k vidění na ČT! Sportu se však budou týkat úspory

Česká televize

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. května 2022 16:16

Ve Finsku o uplynulém víkendu vyvrcholilo mistrovství světa v hokeji, na němž národní tým ukončil deset let trvající čekání na cenný kov. Z Tampere přivezl bronz. Fanoušci by přitom měli vědět, že budou moci sledovat i případné medailové úspěchy v dalších letech.

Světový šampionát v hokeji tradičně vysílá Česká televize na kanálu ČT sport, platilo to také letos. Jinak tomu nebude ani příští rok a v letech následujících.

Potvrdil to komentátor Robert Záruba. "Už nějaký čas jsme drželi informaci, že ČT získala TV práva na MS 2024-29. Zájem o zápasy MS je stále obrovský," uvedl na twitteru. 

Nově získaná práva se tak vztahují i na domácí šampionát v Praze v roce 2024. Veřejnoprávní televize dnes ovšem oznámila úspory, které se dotknou i sportovního vysílání. 

"Česká televize proto bude nucena k omezením výroby sportovních pořadů a k omezením v oblasti vlastnictví vysílacích práv. V některých případech se tato strategie bude týkat i práv již nakoupených, a to pokud smlouva poskytuje vysílateli možnost odprodeje sublicence další televizní společnosti," uvedla instituce. 

Témata: hokej Hokej MS Česká televize