MS v hokeji: Budou lidé moci sledovat zápasy českého týmu na obrazovkách v Praze?

Hokej, ilustrační foto

Autor: ČTK

27. května 2022 19:51

Pražský magistrát se nechystá, že by na sobotní semifinálové utkání hokejového šampionátu mezi Českou republikou a Kanadou nechal v centru města vybudovat velkoplošné obrazovky. Obrazovky se na náměstí objeví pouze v případě, že by se Češi dostali do finále.

Na dotaz ČTK to sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman. Lidé však mohou zápas sledovat v Riegrových sadech, ve Žlutých lázních v Praze 4 nebo v řadě hospod a barů. Zápas začíná v sobotu 28. května od 17:20.

Magistrát v minulosti stavěl velkoplošné obrazovky na Staroměstském náměstí v případě, že se český národní tým dostal do závěrečné části vyřazovacích bojů.

"Aktuálně jednáme s Českým svazem ledního hokeje o tom, že bychom v případě úspěchu českých hokejistů společně uspořádali velkoplošnou projekci na Staroměstském náměstí finálového zápasu, případně i hokejisty uvítali. Pokud by náš tým na šampionátu uspěl, rádi bychom tým slavnostně uvítali. Na takové úvahy je však zatím brzy," uvedl Hofman.

Promítání zápasu se chystá, stejně jako v minulosti, třeba v restauraci v Riegrových sadech. Pořadatelé připravili rezervační systém, ve kterém si fanoušci zajistí místo u stolu. Zájemci si mohou zakoupit vstupenku v několika kategoriích, přičemž ta nejdražší vyjde na stokorunu.

Fanoušci mohou hokejový zápas sledovat také ve Žlutých lázních v Podolí. Tady je plátno ve stanu za Tančírnou. Své televize zapnou také pražské restaurace, mimo jiné například restaurace Antal nedaleko stanice metra C Budějovická.

Témata: Hokej MS Hokej MS CZE Tým hokej