Česko - USA 1:0. Klíčovému zápasu dominovaly obrany, postup vystřelil Blümel

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. května 2022 17:43

Klíčový zápas skupinové fáze zvládl národní tým v pondělí odpoledne. Těsné vítězství 1:0 nad USA a jistotu postupu do vyřazovacích bojů zajistili střelec jediné branky Matěj Blümel a bezchybný brankář Karel Vejmelka.

Češi sice v úvodních minutách nabídli Američanům přesilovku, kterou však přežili a udeřili z úniku při hře pět na pět. Hynek Zohorna posunul puk Blümelovi, který tváří v tvář brankáři předvedl krásný blafák a zavěsil. Po odstoupení v předchozím zápase se tak vrátil do sestavy ve velkém stylu.

V první třetině ještě opět zaúřadovala "bostonská dvojka". Střelec Pastrňák tentokrát přihrával, Krejčí ovšem trefil pouze brankovou konstrukci. V samém závěru se tyč otřásla i za Vejmelkou, do kabin se tak odcházelo za stavu 1:0. 

Ve druhé části se skóre nezměnilo, ačkoliv oba týmy měly možnost si zahrát přesilovou hru. Celkově se hrál hokej založený na defenzivě, střeleckých pokusů počítali statistici jen pomálu. 

Svěřenci finského trenéra Kariho Jalonena ve třetí třetině nevyužili pětiminutovou přesilovku po faulu loktem na obránce Radima Šimka. V závěru naštěstí přestáli americký tlak při hře bez brankáře, udrželi vedení a zajistili si postup do čtvrtfinále.

Témata: hokej Hokej MS