MS v hokeji: Dánsko se porážkou Francie udrželo ve hře o postup

Hokej, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. května 2022 14:37

Hokejisté Dánska porazili na mistrovství světa v Helsinkách Francii 3:0, v pátém zápase na turnaji si připsali třetí výhru a udrželi se na čtvrtém místě tabulky skupiny A s reálnou šancí na postup do čtvrtfinále.

Francouzi do utkání dobře vstoupili, byli aktivní, šance ale proměnit nedokázali. Dahma v dánské brance nepřekonal Texier ani Kevin Bozon. I díky tomu se do vedení dostal soupeř, poté co v 17. minutě zakončil přesně rychlý protiútok a přečíslení Regin.

Na začátku druhé třetiny mohl vyrovnat aktivní Texier , ani tentokrát ale recept na Dahma nenašel. Ve 25. minutě byl vyloučen Thiry a Dánové první přesilovou hru za 47 sekund využili. Brankáře Buysseho překonal Blichfeld.

Dvougólové vedení mohli Seveřané navýšit v dalších početních výhodách, neprosadili se ale ani ve 22 sekund dlouhé hře pět na tři. Poté si dvě přesilovky zahráli i Francouzi v sestavě s dvojicí útočníků Claireauxem a Perretem, kteří v této sezoně působili v české extralize. Vyloučení Ehlerse a Regina ale využít nedokázali.

Dánové zodpovědnou hrou bez chyb dvougólový náskok jistě drželi a nakonec při power play soupeře přidali třetí branku.

Témata: Hokej MS hokej