MS v hokeji: Česko hlásí novou posilu!

David Pastrňák.

Autor: ČTK

18. května 2022 18:21

Česká hokejová reprezentace hlásí další dvě posily z kanadsko-americké NHL. Po obránci Michalu Kempném se k týmu již stihl připojit útočník Bostonu David Pastrňák a mužstvo čeká ještě na příjezd útočníka Toronta Davida Kämpfa.

Před středeční třetí hodinou odpoledne dorazil do Tampere nejočekávanější český hokejista David Pastrňák, jehož jako první přivítaql ve Finsku jeho kolega z NHL Tomáš Hertl a to ve společnosti s Jiiřím Smejkalem nebo Matějem Blümelem.

Právě přítomnost Davida Pastrňáka na tomto mistrovství světa by mohla pozvednout dosavadní nikterak oku lahodící výkon českého týmu. "Věřím, že nám dodá energii a pomůže týmu v pravý čas," věří v to samé i kouč národního týmu Kari Jalonen.

Generální manažer národního týmu Petr Nedvěd pak finského kormidelníka směrem k Pastrňákově startu doplnil: „Nemá cenu něco uspěchat. Rozhodnout se musí v první řadě trenéři a Pasta. Dáme mu prostor, uvidíme, jak se bude po příletu cítit. David měl po konci Bostonu v playoff NHL velký zájem přijet na mistrovství, a přestože byl ke konci základní části zraněný, výstupní zdravotní testy u něj proběhly bez problémů a od Bruins tak dostal zelenou."

Nemá to být ale jediný David ze zámoří, který v těchto dnech posílí reprezentaci. Do Finska má namířeno podle Petrat Nedvěda i sedmadvacetiletý forvard Toronta. Ten dostal svolební od tohoto kandského klubu v noci na středu. „David je vynikající hráč do obrany i útoku. Ukazoval to celou sezonu v Torontu. Hraje proti těm nejlepším lajnám soupeře a je to přesně hráč, kterého potřebujeme," řekl k němu Nedvěd.

Protože právě jeho příchodem se zaplní poslední volné místo na soupisce, znamená to rozloučení se s několika hráči, kteří dosud na svou příležitost čekali, jedná se především o Petra Holíka a Petra Kodýtka. „Oběma hráčům moc děkujeme za profesionální přístup a za jejich práci, kterou odvedli v průběhu celé přípravy i tréninků tady v dějišti mistrovství," uvedl Nedvěd.

Témata: Hokej MS David Pastrňák