Půvabná biatlonistka Puskarčíková nebude doma sama: Přítel také končí kariéru!

Puskarčíková, Eva (biatlonistka) 2

Autor: stars24.cz, ČTK

11. května 2022 21:46

Dva měsíce po české biatlonistce Evě Puskarčíkové ukončil aktivní kariéru také její přítel a italský reprezentant Thomas Bormolini. Druhý nejlepší italský biatlonista uplynulé sezony o tom informoval na svém instagramu.

"Po dlouhém přemítání jsem se rozhodl, že v mém životě nastal čas pro změny. Doteď se točilo vše kolem biatlonu a sportu jsem dával sto procent. V životě sportovce jste uzavření v krásné bublině daleko od reality, ale také s tím přichází odříkání a strádání. Čas letí a cítím, že roky ubíhají moc rychle. Chci něco víc," napsal Bormolini.

Biatlonista z Livigna debutoval ve Světovém poháru v roce 2014. Při své premiéře ve vytrvalostním závodě v Östersundu obsadil 19. místo, nejlépe byl v individuálních závodech třináctý. Ze štafet SP má tři medaile. Kariéru zakončil na 24. pozici v celkovém pořadí seriálu, což je jeho maximum.

Vedle Bormoliniho ukončila kariéru po této sezoně i řada jeho kolegů. Loučil se jeho krajan Dominik Windisch, Francouz Simon Desthieux nebo trio Němců Erik Lesser, Simon Schempp a Arnd Peiffer.

Témata: Eva Puskarčíková Biatlon