Fotbal: Bayern Mnichov porazil Dortmund, je podesáté v řadě německým fotbalovým mistrem

Fotbal, ilustrační fotografie

Autor: ČTK

23. dubna 2022 21:27

Fotbalisté Bayernu Mnichov získali podesáté v řadě německý titul. Bundesligový suverén stvrdil prodloužení rekordní mistrovské série v 31. kole domácím vítězstvím 3:1 nad druhým Dortmundem. Bavorský velkoklub získal celkově 32. ligový titul v historii.

Reprezentační útočník Patrik Schick si připsal 21. ligový gól v sezoně a pomohl Leverkusenu k výhře 4:1 na hřišti Fürthu. Poslední tým soutěže se po dnešní porážce stal prvním jistým sestupujícím. Bayer se posunul na třetí místo před Lipsko, které v závěru přišlo o vedení a prohrálo 1:2 s Unionem Berlín.

Bayern Mnichov porazil svého velkého rivala poosmé za sebou a má na něj tři kola před koncem nedostižný náskok 12 bodů. Domácí vedli v Allianz Aréně o dvě branky už po prvním poločase, trefili se Gnabry a Lewandowski. Polský kanonýr potvrdil, že se mu proti bývalému zaměstnavateli daří, Dortmundu nasázel v 26 zápasech 27 branek.

Po změně stran se Borussia zvedla a Can z penalty snížil, v závěru ale přidal na druhé straně pojistku střídající Musiala. Bayern vyhrál deset ligových titulů v řadě jako první tým v historii v rámci pěti elitních evropských soutěží. Dokonce 11 triumfů má na svém kontě útočník Thomas Müller, jenž se po dnešku stal novým bundesligovým rekordmanem.

Svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna získali druhou trofej v sezoně. Už v srpnu zdolali v souboji o německý Superpohár právě Dortmund. Sám mladý německý kouč ovládl ligu poprvé.

Témata: Fotbal Bayern Mnichov