Roman Čechmánek: Soud chce pro olympijského vítěze z Nagana vězení!

Roman Čechmánek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. dubna 2022 9:19

Bývalý výborný hokejový brankář Roman Čechmánek se dostal do křížku se zákonem a nyní mu hrozí, že skončí za mřížemi. Soud má o trestu rozhodnout za týden, státní zástupce už ale navrhl jeho podobu.

Zatímco jeho klub ze Vsetína bojuje v těchto dnech ve finále 1. ligy o možnost hrát v příští sezóně nejvyšší soutěž, Čechmánek bojuje se svými právními zástupci o to, aby mohl zůstat na svobodě. 

Státní zástupce v pondělí navrhl pro někdejšího reprezentanta až čtyři roky vězení za podvod. Podle obžaloby si při neúspěšném podnikání půjčoval peníze s vědomím, že je nebude schopen vrátit. Obhajoba žádá zproštění obžaloby. Rozsudek má u zlínského soudu zaznít přesně za týden.

Čechmánek se vrhl na podnikání po konci úspěšné hokejové kariéry, během které vyhrál se Vsetínem pětkrát extraligu. Působil také v zámořské NHL v týmech Philadelphia Flyers a Los Angeles Kings. 

Zažil také zlatou éru české hokejové reprezentace. Má tři tituly mistra světa z let 1996, 1999 a 2000, rovněž je olympijským vítězem z Nagana, ačkoliv tehdy jej Dominik Hašek do branky nepustil. 

Témata: Roman Čechmánek soudy