1. fotbalová liga se dramatizuje: Slavia je zpátky v čele, Sparta dotahuje Plzeň!

Fotbal, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. dubna 2022 9:15

Dvě kola před startem nadstavbové fáze se nejvyšší fotbalová soutěž pořádně zdramatizovala. Do čela ligy se po výhře nad Pardubicemi vrátila Slavia, jejíž úhlavní rival, tedy pražská Sparta, se přiblížil druhé Plzni na tři body.

Slavia hrála svůj víkendový zápas jako poslední z trojice týmů na čele tabulky. Předposlední Pardubice porazila v domácím prostředí jasně 4:0, dvěma brankami se na vítězství podílel uzdravený reprezentační záložník Lukáš Provod.

Druhá Plzeň už potřetí v řadě ztratila body, tentokrát remizovala v Olomouci, když neudržela vedení, které jí po přestávce zařídil Jean-David Beauguel. Za domácí srovnal Růsek.

Viktoriánům se tak na tři body přiblížila Sparta, která zvítězila 3:0 v Teplicích. Branky padaly až po přestávce, dvě z nich vstřelil útočník Tomáš Čvančara. 

Na posledním místě zůstává i po 28. kole Karviná, po další porážce je jisté, že na něm vstoupí do skupiny o záchranu. Napjatý je boj o poslední místo v elitní skupině o titul, hned pět týmů mezi sebou dělí pouhé čtyři body. 

Témata: Fotbal