VHK Robe Vsetín - Dukla Jihlava 1:1 na zápasy. Valaši ve finále srovnali krok!

Hokej, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. dubna 2022 9:39

Dva z historicky nejúspěšnějších českých hokejových klubů usilují ve finále Chance ligy o možnost zahrát si s Kladnem o účast v příštím ročníku extraligy. Vsetínu se v pondělí podařilo v sérii srovnat krok.

Kladno nehraje od konce základní části extraligy a na soupeře pro baráž si počká minimálně do neděle, kdy se má ve Vsetíně hrát pátý zápas finálové série Chance ligy. Po včerejšku je jasné, že na něj rozhodně dojde.

Hraje se totiž na čtyři vítězné zápasy a po pondělním druhém finále je stav série srovnaný na 1:1. Vsetínu se tentokrát podařilo zvítězit, ačkoliv i podruhé povolil jihlavské Dukle vstřelit čtyři góly.

Nedělní úvodní finále rozhodla třetí třetina, v níž se vsetínským hokejistům nejprve podařilo díky Hořanskému srovnat na 2:2. Soupeř ale vstřelil zásluhou Kowalczyka rozdílovou branku, Čachotský pak minutu před koncem pečetil výhru Dukly.

Pondělní druhý zápas byl ještě vyrovnanější, dospěl až do prodloužení. Jihlavě ho zajistil v čase 59:45 vyrovnávacím gólem Vlastimil Bilčík. V deváté minutě nastaveného času ale rozhodl o výhře Vsetína Roman Vlach. 

Témata: hokej