Biatlon: Češi předvedli nejlepší výkon od mistrovství světa 2020

Jessica Jislová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

13. března 2022 21:25

Čeští biatlonisté zajeli nejlepší smíšenou štafetu od bronzu na mistrovství světa 2020. Na Světovém poháru v Otepää dnes skončili pátí ve složení Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Markéta Davidová a Jessica Jislová.

I třetí smíšenou štafetu čtveřic v této sezoně vyhrálo Norsko, které už ovládlo závod Světového poháru v Oberhofu i olympijské hry. Pak zvítězilo i ve smíšeném závodě dvojic a získalo malý křišťálový glóbus za smíšené disciplíny. Čeští junioři Jonáš Mareček a Tereza Voborníková byli v závodě dvojic šestnáctí.

Závod čtveřic se přitom z českého pohledu nevyvíjel dobře. Krčmář na úvodním úseku spotřeboval všech šest náhradních nábojů a předával až jako jedenáctý s více než minutovou ztrátou na čelo.

Pak ale nečekaně zazářil mnohdy nespolehlivý střelec Štvrtecký. Poprvé v kariéře ve štafetě nepotřeboval ani jeden náhradní náboj a posunul české kvarteto na pátou příčku.

Vůbec nejlepší výkon na svém úseku předvedla Davidová, která trefila všechny terče napoprvé a byla nejrychlejší v běhu, když předčila i Norku Tiril Eckhoffovou. Díky tomu posunula český tým na čtvrté místo.

Norsko potvrdilo pozici aktuálně nejlepšího týmu ve smíšené štafetě čtveřic. Dnes vyhrálo ve složení Sivert Guttorm Bakken, Vetle Sjaastad Christiansen, Eckhoffová a Ingrid Landmark Tandrevoldová. Druhou příčku zajistila Švédsku přesnou závěrečnou střelbou Elvira Öbergová, třetí finišovala Francie.

Témata: Biatlon Jessica Jislová Markéta Davidová